OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME KARTLARI UYGULUMASI

Bu projede amacımız, öğrencilerimizin olumlu davranışlarını pekiştirmek, bu davranışların sıklığını arttırmak ve  olumsuz davranışlarını ortadan kaldırabilmek için teşvik etmektir. Bunu yaparken de öğrenciler bireysel olarak değerlendirilecek ve arkadaşlarıyla kıyaslanmadan kişisel gelişimleri göz önünde bulundurulacaktır.

29.10.2023 321

OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME KARTLARI UYGULUMASI

Sayın Velimiz:

Bu amaca yönelik olarak öğrencilerimiz, ders içi ya da ders dışı tüm etkinliklerde, olumlu davranışları için yeşil, olumsuz davranışları içinse tüm öğretmenlerinden kırmızı kart  alacaklardır.

Kazanılan yeşil  kartlar aylık ve dönemlik değerlendirilecek olup öğrenciler aldıkları yeşil kartlar ile ödüller kazanırken, kırmızı kart  toplayan öğrenciler öncelikle toplum hizmetine tabi tutulacak ve aşağıdaki şekilde değerlendirilecektir.

Yeşil kartların değerlendirilmesi şu şekilde yapılacaktır.

Ayın en çok yeşil kart toplayan öğrencisine, kantin hediye çeki ya da farklı sürpriz hediyeler verilecektir.

Dönemin en çok yeşil kart toplayan öğrencisine plaket verilecek ve okul web sitesinde ilan edilecek ve veliye teşekkür mektubu gönderilecektir.

Kırmızı kartların değerlendirilmesi ise şu şekildedir.

3 kırmızı kart: Öğrenci sözleşmesi yapılacak.

5 kırmızı kart: Veli ile görüşme yapılacak ve öğrenci, öğrenci toplum hizmetine tabi tutulacak.

10 kırmızı kart: Öğrenci uyarı cezası alacak ve aile ile birlikte 1 gün okulda çalışma yapılacaktır.

15 kırmızı kart: Öğrenci kınama cezası alacaktır.

20 kırmızı kart: Okul değişikliği görüşmelerine başlanılacaktır.

TOPLUM HİZMETİNE TABİİ TUTLACAK ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKENLER

1.    Okul idaresi ile birlikte toplumsal sorumluluk projesinin konusunun belirlenmesi.

2.    Sınıf öğretmeni ile birlikte yapılacak çalışmanın planlanması.

3.    Çalışmaların resimlenerek çıktısının alınması.

4.    Sınıfta veli ile birlikte sınıf öğretmeni gözetiminde yapılan çalışmaların sunumunun yapılması.

NOT: Öğrenci tarafından yapılacak olan çalışmaların 1 hafta içerisinde planlanıp uygulaması ve sonuçlandırılması gerekmektedir.