Karaağaç Murat Zelluh Ortaokulu Tarihçesi

Karaağaç Murat Zelluh Ortaokulu Tarihçesi

 

 

01.04.2016 1635

Okulumuz `; Konarlı İlkokulu adıyla tek katlı taş bina olarak yapılmış, iki derslik ve bir adet lojmanı ile 1942 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuzun açıldığı dönemde İskenderun da sadece Mithatpaşa İlkokulu vardır. İlçeye ikinci okul olarak Konarlı ilkokulu yapılmıştır ve bu okul Karaağaç Arsuz yöresinin tek okuludur. 1965 yılında okul binasının artan nüfusa göre yetersiz kalması sonucu 6 derslik 1 müdür odası 1 öğretmenler odası ilave edilerek 2 katlı hale getirilmiş, toplam 8 derslik ile 2001 yılına kadar bu binada eğitim öğretim verilmiştir.

 

            Belde nüfusunun hızla artması sonucu bu bina ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelmiş ve yeni bir okul binasına ihtiyaç duyulmuştur.

 

            Yeni okul binamız Konarlı mahallesinin merkezi bir yerinde, hayırsever vatandaş Fuat Zelluh tarafından, elim bir trafik kazası sonucu vefat eden oğlunun anısına yaptırılmış olup okulumuza merhum oğlunun adı olan Murat ZELLUH adı verilmiştir.

 

            Okulumuz 2001-2002 eğitim öğretim yılında 12 derslik 1 müdür odası 1 öğretmenler odası 1 müdür yardımcısı odası 1 memur odası şeklinde ve 2 katlı olarak inşa edilmiş, o dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin BOSTANCIOĞLU tarafından açılışı yapılarak 10.09.2001 tarihinde eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz bina olarak modern görünümdedir, okul alanları yeterlidir ancak labaratuvar, bilgi teknolojisi sınıfı ve kütüphane gibi bölümlere ihtiyacımız vardır. Bu ihtiyaçların giderilmesi mevcut binamıza 1 kat ilavesi yapılarak çözülmesi planlanmaktadır.